Информационен бюлетин за професионалисти
  Септември 2018 Лого МАРИСАН
 
Уважаеми Дами и Господа,

Приветстваме ви със септемврийското издание на информационния ни бюлетин за професионалисти!

След лято с по-умерени температури, неусетно преминахме и към есента, през която градусите ще започнат плавно да се понижават. Това превръща умереното и економично поддържане на комфортния климат в помещенията, които обитаваме, в особена предизвикателна задача. С цел да подпомогнем подготовката на домове за студените зимни месеци, изготвихме септемврийския бюлетин с акцент върху, сертифицираните по ETAG, топлоизолационни системи в нашето портфолио.

В бюлетина ще се фокусираме върху топлоизолационните плочи от графитен EPS - ТЕРАПОР® EPS като основен елемент в една топлоизолационна система. Ще обърнем внимание на силно еластичният разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни плоскости – ТЕРМОФЛЕКС® SUPER STAR. Предстои да разгледаме и серията мазилки с подобрен клас на горимост ТЕРМОФЛЕКС® PRO и техният принос към пожаробезопасността на топлоизолационната система. А за да придадем практическа насоченост на информацията, ще акцентираме върху един от водещите проекти в нашето портфолио – пасивна къща „Кладница“.

Допълнителна информация за други иновативни продукти и решения, може да намерите на официалния ни интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния ни блог http://blog.marisanbg.com/   

С уважение,
Иво Колев
Маркетингов Директор
 

ТЕРАПОР® EPS

Фасадни топлоизолационни плочи от графитен EPS с повишени топлоизолационни характеристики за пасивни къщи и нискоенергийни жилища
 
 
 
Перфектно решение за изработка на шпакловъчен слой, армиран със стъклотекстилна мрежа, за защита на топлоизолационни плочи от EPS и XPS без кожа. Съдържащите се в продукта MS-полимери правят шпакловката резистентна на много големи натоварвания. Добавените полимери и синтетични фибри увеличават нейната еластичност и адхезия към полистирен и всички видове минерални основи. Шпакловката е силно паропропусклива и устойчива на замръзвания и резки температурни промени.
 
 
PRO серията пастообразни фасадни мазилки на МАРИСАН вече притежава изключително висок клас на горимост (А2). Продуктите са първенци в класа си и по показателите за интензивност на отделяне на дим и образуване на пламтящи частици със стойности s1 и d0. Така, завидните противопожарни свойства на пастообразните мазилки ТЕРМОФЛЕКС®, тяхното отлично сцепление към множество различни материали и образуването на стабилни покрития, са гаранция за дълготрайно качество и сигурна защита на фасадите.
 
 
Топлоизолационните системи на МАРИСАН са сертифицирани съгласно изискванията на международната спецификация ETAG 004. Експертната оценка, базирана на пространствено изпитване и лабораторен анализ в акредитирани европейски лаборатории, акредитира означаването на системите с маркировка „СЕ”. Това е явен индикатор, гарантиращ изпитаното качество на топлоизолационните системи на МАРИСАН. Маркировката позволява предлагането им на единния европейски пазар при участие в проекти или обществени поръчки.
 
 
Пасивната къща се явява нагледен пример за ефективните резултати от работата с топлоизолационните системи на МАРИСАН. Изборът на материали е изцяло съобразен със спецификите на проекта и постигането на заложената, зад неговото изпълнение, цел. Превърнала се в символ на устойчивото строителство в България, пасивна къща „Кладница“ онагледява успешното изграждане на функционално и естетически издържано жилищно пространство с нулево енергийно потребление.
 
 
 
Повече информация за нашите продукти и услуги може да намерите на нашия уеб-сайт
 
Още интересна информация, свързана със строителния бранш може да откриете в корпоративния ни блог
 
 
Офис Русе:
ул. "Калнъ Дере" 15
Източна Промишлена Зона
гр. Русе, 7009
Офис София:
ул. "Околовръстен път" 95
(до Елит Кар ООД)
гр. София, 1415
 
 
Този имейл е изпратен от МАРИСАН. Може да добавите newsletter@marisanbg.eu към address book Ви.
Ако желаете да се отпишете от имейл бюлетина, моля натиснете тук.